Pisang goreng is één van onze meest populaire desserts. Helaas kunnen wij dit lekkere nagerecht nog even niet voor je maken, maar mocht je ‘m missen, dan hebben we de oplossing! Pisang goreng maak je namelijk best makkelijk gewoon zelf thuis. Hoe dat dan moet? Dat lees je in dit fijne recept van onze manager Rafaël.
Ingrediënten
- 3 grote bakbananen
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 afgestreken theelepel zout
- 500 milliliter melk
- 1 ei
- sojaolie
Pisang goreng maken
Snijd de bananen allemaal in vijf stukken. Doe daarna het zelfrijzend bakmeel in een kom met de melk en het ei en meng dit tot een glad beslag. Meng vervolgens de vanillesuiker en het zout erdoor. Verwarm in een pan de olie tot 160 graden Celsius. Doop ten slotte de stukken om de beurt in het beslag en bak ze tot ze goudbruin zijn.
TIP: ook in combinatie met een bolletje vanille-ijs erg lekker.
Selamat makan!
Deel je resultaat op Instagram met @restaurantkantjil.