logo
  • Reserveren
  • Menu
  • Dranken
  • Take Away
  • Groepsdiner
  • Kantjil To Go
  • Catering
  • Over ons
  • Jobs
  • Blog
  • Contact
    • English
logo
  • Menu
  • Dranken
  • Take Away
  • Groepsdiner
  • Kantjil To Go
  • Catering
  • Over ons
  • Jobs
  • Blog
  • Contact
    • English
BLOG

Het ultieme Kantjil kerstdiner van Steven

november 26, 2019
Ultieme kerstdiner Steven
  • 0 Share

Heb jij een reservering bij ons tijdens de feestdagen? Dan is het natuurlijk wel lekker om een keer groots uit te pakken met je bestelling. Hoe kun je je bezoek aan Kantjil nou nét dat beetje extra feestelijkheid geven? We vroegen manager Steven naar zijn ultieme Kantjil kerstdiner als hij het hé-le-maal zelf mocht samenstellen. Doe er je voordeel mee.

Tips voor een onvergetelijk kerstdiner bij Kantjil

Het begint natuurlijk allemaal met de perfecte spot. Volgens Steven zit je het leukste op de vierpersoons tafel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Je zit dan lekker achteraf, maar hebt wel een mooi beeld van het hele restaurant. Ben je met z’n tweetjes? Dan raadt hij je een rond tafeltje bij de Spuistraat aan. “Lekker intiem.”

Het aperitief: Mama Djahé

Als je eenmaal zit, is het tijd voor een aperitiefje. Steven’s favoriet is een Mama Djahé, een gin tonic met een tropisch tintje. Denk aan ingrediënten zoals citroengras, gember, limoen en limoenblaadjes.

Het diner

Het voorgerecht wordt een klassieke Soto Ajam en daarna begint het echte feest: de rijsttafel. Je kunt ervoor kiezen om een van de voorgeselecteerde rijsttafels te bestellen, maar je kunt het ook écht exclusief maken en je rijsttafel zelf samenstellen. Tijdens het ultieme kerstdiner van Steven eet je een rijsttafel met de volgende gerechten:

  • Nasi Koening
  • Saté Oedang
  • Saté Kambing
  • Pepesan Oedang
  • Pepesan Djamoer
  • Ajam Panggang Ketjap Pedis
  • Sambal Goreng Laboe Siam
  • Sambal Goreng Terong
  • Orak Arik
  • Atjar Ketimoen

Wat drink je tijdens je Kantjil kerstdiner?

Je maakt je kerstdiner bij Kantjil af met een goede fles wijn. Dé aanrader van Steven? Een Verdejo uit Rueda van Marquès de Riscal.

Lekker afsluiten

Steven’s favoriete toetje is de Oriënt Express. Dit is misschien niet het standaard dessert dat je zou verwachten op een Indische kaart, maar het is wel héél lekker – al zeggen we het zelf. Je eet je spekkoek dit keer niet in plakjes, maar uit een glas gevuld met blokjes spekkoek, mascarpone en chocola. Ben je meer van de digestieven? Neem dan een koffie naar keuze met een Licor 43.

Je eigen selectie maken? Dat kan met de losse gerechten sectie op onze menukaart. Bekijk ‘m hier.

Fijne feestdagen!

 

kerstdinermama djaherijsttafelsteven
  • 0 Share
Previous De geschiedenis van de rijsttafel
Next Pisang goreng maken? Zo doe je dat!

Dit vind je misschien ook leuk

Zelfgemaakte spekkoek

Het perfecte Moederdagcadeau? Zelfgemaakte spekkoek!

mei 7, 2020
PIsang Goreng maken

Pisang goreng maken? Zo doe je dat!

april 10, 2020
rijsttafel

De geschiedenis van de rijsttafel

oktober 25, 2019